dimecres, 9 d’octubre del 2013

Grafomotricitat





“Cal gaudir del plaer del moviment per tal
de poder gaudir del plaer de pensar i escriure”



Adquirir bones habilitats motores constitueix una eina fonamental per al desenvolupament físic, l’esquema corporal i l’escriptura.
Quan un infant executa nous moviments de manera voluntària, ha de fer un esforç d’atenció important, sovint coordinant diferents sistemes: el locomotor, el nerviós, el visual, etc. A mesura, però, que vagi repetint els diferents moviments (els vagi entrenant), els anirà perfeccionant i molts d’ells passaran a ser moviments automàtics: moviments voluntaris que, tot i ser intencionats, es fan sense pensar i que permeten fer una altra tasca mentre es realitzen perquè no requereixen de cap habilitat i esforç.

La grafomotricitat, és l'aspecte que més es treballa, sobretot a nivell de mecanisme, durant aquest 2n curs. És l’os de 2n d’E.I.! Durant aquest curs, s’han de realitzar tots els mecanismes previs a qualsevol grafia, ja sigui lletres o bé nombres. Això vol dir que, abans de fer qualsevol lletra o nombre, s’ha de fer uns exercicis i grafismes previs a l’escriptura d’aquesta. De fet, ja ho fèiem l’any passat (fer el traç amb el cos, a la paret, a terra, amb farina, amb serradures,  a la pissarra, amb el dit, a l’aire, etc.). Ara ho seguirem fent, però centrant-nos en aquells passos i mecanismes que necessiten per fer les grafies de les lletres i dels nombres. 

Per aquest motiu, per motivar-los i facilitar-los l'aprenentatge hem preparat un RACÓ DE GRAFOMOTRICITAT.

En aquest racó repassaran, manipularan, experimentaran, realitzaran... (amb diferents eines i materials) les diferents grafies, grafismes, sanefes, lletres, nombres, noms, etc. plantejades.

A part, a l'aula hi haurà penjats, en vertical les lletres i els nombres a treballar, per tal que els infants puguin practicar-lo .

Aquí en teniu una mostra...